Neden MANUSsim'e İhtiyacınız Var?

Neden MANUSsim'e İhtiyacınız Var?

Gerçek CNC işlemeye başlamadan önce emin olmak istediğiniz ilk şey budur. Herhangi bir çarpma, çarpma riski (nesnelere fazla yaklaşma), NC program hatası veya CNC eksen limit problemi olmamalıdır.

Kontrollü gitmek için iyice azaltılmış ilerleme hızları ve bolca yaşanan duraklamalar nedeniyle çok uzun süren ilk parça işleme sürelerini hızlandırmak için

İlk parçayı keserken imalatı kontrol etmek için ilerleme hızlarını en aza indirmek yaygın bir alışkanlıktır. Herhangi bir çarpma riskinin meydana gelip gelmediğini kontrol etmek için yalnızca ilerleme hızları en aza indirilmez, kesme işlemi de ne olacağından emin olunmadığından ve CNC içinde neler olup bittiğini kontrol etmek için CNC operatörü tarafından birçok kez duraklatılır. Bu alışkanlık çok maliyetlidir. CNC'nizin çok fazla zamanını tüketirsiniz ve bu nedenle bu ilk kesim hazırlığı ve kontrol süreci nedeniyle kârınızı çok azaltırsınız. MANUSsim, ilk kesiminize gerçek kesme hızları ile başlamanızı sağlar.

Simülasyon çalışırken parça dalmalarını hemen belirleyin

MANUSsim’de simülasyon çalışırken parça dalmaları hemen rapor edilir. Kabul edilebilir bir miktar dalmaya izin vermek için bir tolerans tanımlayabilirsiniz. Ayrıca kesici takım parçaya istediğinizden daha fazla yaklaştığında uyarılmak istiyorsanız negatif bir tolerans da tanımlayabilirsiniz.

Takım kesme koşullarınızı kontrol edin

MANUSsim’de kesme takımlarınıza ayrı ayrı maksimum kesme derinlikleri tanımlayabilirsiniz, bu sayede MANUSsim bu kesme derinliği aşıldığında sizi uyarır. Ayrıca kesici takımlarınız için izin verilen maksimum kesme hızlarını da tanımlayabilirsiniz, böylece ilerleme hızınız bu sınırın üzerinde olduğunda uyarı alırsınız.

Gerçek kesme sürelerini öğrenin

MANUSsim, CNC tezgah eksenindeki hızlanma, yavaşlama ve sarsıntıları hesaba katarak gerçek CNC sürelerini hesaplar. Gerçek kesim sürelerine çok yakın sonuçlar elde edilir. CAM programları, işleme sürelerini hesaplarken makine dinamiğini kullanmaz, bu nedenle bu MANUSsim kullanmanın büyük bir avantajıdır. Bu zaman bilgisini teklifler hazırlamak ve CNC makina iş yükünüzü planlamak için kullanabilirsiniz.

İşlemeden sonra gerçek kesim stoğunu analiz edin

CAM programları kesim stoğu ile hedef modeli karşılaştırabilse de, kesim stoğu gerçek NC kodla kesilmediği için bu karşılaştırma gerçek bir karşılaştırma değildir. Gerçek kesim sonucundan tam olarak emin olmak için, hedef parça modelini gerçek NC kod ile işlenen kesim stoğu ile karşılaştırmalısınız. MANUSsim, kullanıcıların bunu yapmasına izin verir. Karşılaştırma görsel olarak kolaylıkla yapılabilir, fazla materyaller mavi renktedir ve fazlalık arttıkça renk koyulaşır. Aynı şekilde dalmalar kırmızı renktedir ve dalma miktarları arttıkça daha koyu kırmızı hale gelir. Yeşil renk ise, tanımlamış olduğunuz toleransta kesilmiş yüzeylerin hedef yüzeylerle eşleştiği bölgelerdir. Ayrıca malzemeye tıklayıp net miktarı görme şansınız da vardır.

Boş hareketleri tespit edin ve hızlandırın, daha çok para kazanın

CAM programlamasının yan etkisi çoğunlukla istenmeyen boş hareketlerdir, çünkü CAM programlarının kaba işleme algoritmaları üzerinde kontrolünüz yoktur ve birçok CAM programı istenmeyen boş hareketleri ve kesim yapmayan iş parçasına temas halindeki takım hareketlerini üretir. Boş hareketler çok eksenli takım yollarında daha fazla üretilir. Bunun nedeni, her işlemde kesme yollarını tek tek en aza indirmenin zaman alması ve çoğu zaman CAM programcılarının bu iyileştirmeleri yapmak için bu zamana sahip olmamasıdır. En yaygın başka bir neden de, CAM programcısının deneyimi yüksek olmadığında, oluşturulan takım yollarının yeterince iyi olmamasıdır. MANUSsim, NC kodu analiz eder ve boş hareketleri ve kesim yapmayan iş parçasına temas halindeki takım hareketlerini algılar. Bu hareketlerin ilerleme hızları otomatik olarak artar. Böylece CNC işleme sürelerinin azalması sayesinde parça başına daha fazla kâr elde edersiniz

16
Haz
2017 . MANUS