CNC Simülasyonu Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar

CNC Simülasyonu Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar

Bu, piyasadaki birçok CAM yazılımı için geçerli değildir. Yalnızca birkaçı gerçek NC kodları simule edebilir. Kalan çoğunluk yalnızca ara takım yolu verilerini (Apt / Cl vb.) simule eder. Bu tür bir CNC simülasyonu gerçek NC kodu simule etmez ve bu nedenle gerçek bir CNC simülasyon yazılımı olarak düşünülemez.

Gerçek NC kod simülasyonu özelliğine sahip olmayan CAM yazılım araçları, kesici takım yolunu doğrulamak için kullanılmamalıdır. İşleme sürecini doğrulamak için bu tür gerçek dışı CNC simülasyonları kullanmak çok risklidir. Güvenli bir üretim sürecine sahip olmanın tek yolu, gerçek bir NC kod CNC simülasyonu yazılımı kullanmaktır.

CAM programı içerisindeki CNC simulasyın yazılımları şayet gerçek NC kodu simule ediyorsa, bu tür yazılımları kullanmak, bağımsız 3.parti CNC simülasyony yazılımlarını kullanmaya göre ilk bakışta avantajlı gözükebilir. CAM programı içerisinde simülasyonu gerçekleştirmek ve CAM verilerini başka bir programa transfer etmek zorunda kalmamak avantajlı olarak algılanmaktadadır. Bununla birlikte, CAM programları içierinde CNC simülasyon gerçekleştirmenin dezavantajları da vardır:

  • Şirketiniz bir CAM’e ilave olarak aynı anda başka bir CAM yazılımı kullanıyorsa (biri gerçek NC kod simülasyonu özelliğine sahip, diğeri sahip değil), bir CAM programının içindeki CNC simülasyonunu diğer CAM programı için kullanmak çok zordur. Çoğu firma bu zahmete girmek yerine sadece o CAM programında program yaparken CNC simülasyonu kullanır, diğer CAM programını kullanırken CNC simülasyon kullanmaz. CNC simülasyonunu gerçekleştirmek için, CNC simülasyon bulunmayan bu CAM programından diğer CAM programına : NC kodlar, 3D modeller, kesme takımları dahil olmak üzere tüm imalat bilgilerinin aktarılması gerekir. Piyasadaki CAM yazılımlarının hiçbiri başka bir CAM yazılımından doğrudan veri almadığından, bu işlem manuel olarak yapılmalıdır ve çok uzun zaman alacak zahmetli bir iştir. Sonuç olarak, iki CAM programı kullanıyorsanız ve CNC simülasyonunu CAM içerisinde direk kullanmak istiyorsanız, iki CAM programı için de ayrı ayrı gerçek NC kod CNC simülasyon modülleri satın almalısınız.
  • Gerçek NC kod simülasyonu özelliğine sahip bir CAM yazılımı kullanıyorsunuz, ancak sahip olduğunuzdan teknik olarak daha üstün başka bir CAM yazılımına geçmek istiyorsunuz. Bu sizin çok zor bir karar. Hem önceki CAM yazılımınıza yaptığınız tüm yatırımı: o CAM programı içerisindeki daha önce satın aldığınız CNC simülasyon modülünü ve yine satın aldığınız tüm CNC makine simülasyon entegrasyonlarını kaybedeceksiniz. Yeni CAM yazılımınız için aynı yatırımı (CNC simülasyon modülü ve entegrasyonu) tekrar yapmanız gerekiyor.
  • MYTHS AND TRUTHS ABOUT CNC SIMULATION MYTHS AND TRUTHS ABOUT CNC SIMULATION
  • CAM ve CNC simülasyonunu aynı yazılımda kullanmak avantajlı olsa da, aynı ortamda geliştirildiklerinden dolayı, aynı hatanın doğru olarak yorumlanma riski bulunmaktadır. Üçüncü parti bağımsız bir CNC simülasyon yazılımı kullanmak ise, NC koduna ve tüm sürece farklı bir gözle bakmaktır.

CAM programından bağımsız çalışan harici CNC simülasyon programlarını kullanmak zordur.

Piyasada bulunan harici CNC simülasyon programları bir çok CAM programı ile entegrasyona sahiptir. Bu tür entegrasyonlarla CAM programındaki parça 3d modellerini ve imalat verilerini (kesici takım, tutucu ve parça sıfırı gibi) birkaç tıklama ile CNC simülasyonuna aktarmak çok kolaydır. MANUSsim, bir çok farklı CAM programı için entegrasyon modüllerine sahiptir ve yeni CAM programları için de sürekli bu tür entegrasyonu modülleri geliştirmeye devam etmektedir.

Yukarıda belirtildiği gibi, 3. parti CNC simülasyonunun kullanılması:
  • CAM yazılımı içindeki gerçek olmayan NC kod simülasyonundan çok daha güvenlidir,
  • CAM yazılımı içindeki NC kod simülasyonundan daha güvenlidir. Sürece farklı bir gözle bakmaktır.

Dünyadaki en basit parçaları keserken bile CNC makinelerinde çarpmalar olabilir. Geçmiş deneyimlerinizi düşündüğünüzde, bunun doğru olduğunu hiç şüphesiz onaylayacaksınız. Bu nedenle, bu önerme tamamen yanlıştır.

Evet, bir CNC simülasyon yazılımı için hiç de az olmayan bir miktarda ödeme yapmanız gerektiği doğrudur. Ancak CNC tezgahta önlediğiniz çarpmaları ve üretiminizde kazandığınız zamanı düşündüğünüzde, bu miktarlar çok da fazla değildir.

Ayrıca her CNC simülasyon yazılımı pahalı değildir. Uygun fiyatlarımızı öğrenmek için lütfen bizimle iletişime geçin. Türkiye'de kendi mühendislerimizle geliştirdiğimiz CNC simülasyon yazılımı MANUSsim'i rakiplerimize göre çok daha uygun fiyatlara sanayicimize sunuyoruz.


Bu doğru değildir. Bir CNC simülasyon yazılımı, aşağıdaki gibi ek görevleri de gerçekleştirmektedir:
  • Kesici takım uzunluklarının optimize edilmesi,
  • Kesme değerlerinin kontrolü (maksimum kesme derinliği, maksimum ilerleme, maksimum devir gibi)
  • Kesilmemiş hareketlerin optimize edilmesi (ilerleme hızlarını silerek ve arttırarak),
  • Fiziksel kesme koşullarının optimize edilmesi (torkların hesaplanması ve daha verimli ilerleme hızlarının bulunması),
  • NC programların optimize edilmesi ve belirli görevleri gerçekleştirmek için özel makroların eklenmesi,
  • ve daha fazlası...
MYTHS AND TRUTHS ABOUT CNC SIMULATION

Bu durum, kullandığınız CNC simülasyon yazılımına göre değişir. Bir CNC simülasyon yazılımının kullanımı zor olmamalıdır. Biz MANUS olarak, her zaman son kullanıcılar için işleri nasıl kolaylaştıracağımız üzerine çalışıyoruz.

Halihazırda bazı büyük CAM yazılımlarından otomatik transfer yeteneklerine sahibiz ve MANUSsim yazılımımıza daha fazla CAM yazılımı ekleyerek çalışmaya devam ediyoruz.

Ve en önemlisi, yeni bir kullanıcıyı MANUSsim kullanımı için eğitmek sadece yarım gün sürüyor.

MANUSsim kullanmanın ne kadar kolay olduğunu hemen deneyip görebilirsiniz.

19
Nis
2019 . MANUS