Başarı Hikayesi| ARM Makine

Başarı Hikayesi| ARM Makine

MANUSncoptimize nedir?

CNC kesimlerinde bildiklerinizi unutturacak teknolojimiz MANUSncoptimize tek tuşla makinenizi gerekli yerlerde hızlandırarak, %20’yi geçen oranlarda zaman tasarrufu sağlar ve bu sayede kârınızı artırmanıza yardımcı olur.

Başarı Hikayesi

MANUSncoptimize müşterimiz ARM Makine’yi ziyaret ettik, bu teknolojiyi bizzat deneyimleyen ARM Makine CAM Programlama Lideri Nizamettin Bey ile konuştuk. Yazılımımızı bir de kullanıcıdan dinleyin!

Müşterimiz ARM Makine Mühendislik’te NC optimizasyon denemeleri yaptık. İlk denememiz değildi, çalışmalarımızın nihai versiyonlarından bir tanesiydi. Bu çalışmayla ilgili CAM Programlama Lideri Nizamettin Bey’in düşüncelerini sorduk. Aldığımız cevap şu şekilde oldu:

Biz Manus’un post prosesör ve simülasyon müşterisiydik. Optimizasyon ile biz de yeni tanıştık. Manus ekibi optimizasyonu bize ilk tanıttığında çok heyecanlandık. Güzel bir zamanlamayla da geldi aslında. O süre zarfında yeni bir iş vardı elimizde aylık yaklaşık 100 adet sipariş olan. 6 saat sürüyordu parçamız, biz bunu NC optimizasyonla 6 saatten 4 saat 15 dakika gibi ciddi bir süreye getirdik. Hem ciddi bir kar, hem de ciddi bir süre kazancı elde ettik. Şu an yaklaşık 10 adet makinemiz var ve hepsini %15 ile %25 arası hızlandırdık.”

Mühendisimiz Sefa Bey, CNC tezgahların saatlik çalışma maliyetini de hesaba katarak; bu derece bir kazancın, ilk 100 parçalık siparişte NC optimizasyon maliyetini ne ölçüde çıkardığıyla ilgili soru yönelttiğinde ise şöyle bir yanıt aldık:

İlk kullandığımız üründen itibaren optimizasyonun maliyeti fazlasıyla çıktı. Bahsettiğimiz işle NC optimizasyonun parasını çıkarttık zaten.”

Nizamettin Bey MANUSnc optimize ürününü “yapılacak hiçbir şey kalmadıktan sonra sihirli bir dokunuş” olarak nitelendiriyor. Sıra sizde!

Müşterimiz ARM Makine, Nizamettin Uygun, Mehmet Sefa Arslan, Zeynep Topuz, Alper Ertaş ve bütün MANUS ekibine teşekkür ederiz.

20
Nis
2022 . MANUS